به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فارس، مهران سرمدیان اظهار کرد: پرونده ثبت خانه عبدالرزاقخان کاشی به همراه سه خانه دیگر به نامهای «بعیدینژاد»، «لذیذی»، «نیکنام» واقع در شهرستان کاشان، پس از بررسی و تأیید نهایی اعضای شورای ثبت آثار غیرمنقول، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده بود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان افزود: در حال حاضر فقط شماره خانه تاریخی عبدالرزاقخان کاشی از طرف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور اعلام شده است و شماره سه خانه دیگر نیز به ترتیب اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت ثبت آثار برای حفاظت و نگهداری از بناهای ارزشمند تاریخی اظهار کرد: خانه تاریخی «عبدالرزاقخان کاشی» از بناهای دوره زندیه است که نسبت به سه خانه دیگر، دارای قدمت و ارزش معماری بیشتری است و سه خانه دیگر نیز دارای ارزشهای معماری بالایی بوده و مربوط به دوره قاجار هستند.
سرمدیان ادامه داد: حفاظت و نگهداری از این بناهای تاریخی به دلیل واقعشدن در بافت تاریخی و ارزشمند کاشان، از اهمیت ویژهای برخوردار است و عملیات ساماندهی و مرمت آن، به همت مالکین و با نظارت و مساعدت میراث فرهنگی انجام خواهد شد.
عباس متولی، معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی کاشان در استان اصفهان نیز دراین باره گفت: عبدالرزاقخان کاشی حاکم کاشان در دوره زندیه است که مصادف با وقوع زلزله قدرتمند و ویرانگر سال ۱۱۹۲ هجری قمری کاشان است؛ بعد از تخریب عمده شهر کاشان به دستور حاکمان وقت و جدیت، پیگیری و مدیریت نامبرده، کاشان مورد تعمیر و مرمت و بازسازی عمده قرار میگیرد و در کمتر از ۲۰ سال به قول جهانگردان اروپایی در آن زمان تبدیل به شهری آباد و سر زنده میشود، عبدالرزاقخان در نجات بخشی کاشان ایفاگر نقش بسیار عمده و جدی بوده است.
متولی خاطرنشان کرد: با ثبت این چهار اثر تاریخی، تعداد آثار ثبتی شهرستان کاشان در فهرست آثار ملی به ۳۳۳ عدد افزایش یافت که امیدواریم با تداوم این روند، بتوانیم در راستای حفاظت و صیانت از آثار تاریخی ارزشمند شهرستان گامهای مؤثری برداریم.
خانه «عبدالرزاقخان کاشی» در محله گذر «آبانبارخان» کاشان قرار داردکه با شماره ۳۲۷۹۰ در تاریخ ۱۳۹۸.۶.۲۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این بنا دارای ویژگیهای خاص معماری از قبیل تقارن، توازن و تناسب چشمنوازی در نماهای خانه و دیگر عوامل تزئینی است.
نظر شما